Tarts velem a tudatosság útján!

Tarts velem a tudatosság útján!

8 ütős érv a meditáció mellett

2018. augusztus 20. - Kurucsai Márta

Azok az emberek akik rendszeresen meditálnak, nyugodtabb, kiegyensúlyozott életet élnek, ritkábban küzdenek súlyfelesleggel mint nem meditáló társaik, sikeresebbek az élet különböző területein és ellenállóbb az immunrendszerük. Összeségében elmondhatjuk, hogy boldogabb, sikeresebb és  kiegyensúlyozottabb életet élnek.

Hogy miért? 

-Érzelmileg stabillá tesz. Az érzelmileg tudatos emberek tudják kezelni az negatív és a pozitív érzelmeiket, indulataikat egyaránt. Nem arról van szó, hogy elfojtják a negatív érzelmeiket, hanem pont az ellenkezőjéről: megélik őket és átengedik magukon, így nem raktározzák el, későbbi problémákat okozva. 

-Növeli a kreativitást: a rendszeres meditáció során a fókuszáltságunkat emeljük magasabb minőségbe. Ezáltal képesek vagyunk hétköznapi életünkben is a figyelmünk optimális irányítására, ez  a titka a hatékonyságunknak legyen szó munkáról vagy bármilyen más megoldandó feladatról.

-Megkönnyíti a gondolati szelekciót: kevésbé fogadunk be ártalmas és felesleges gondolatokat másoktól, így sokkal jobban ki tudjuk aknázni az aktuális lehetőségeket, mintha mindenre kivétel nélkül befogadók lennénk. 

-Megjelenik az életünkben a szinkronicitás: Jung szerint a spirituális ébredés kulcsfontosságú eleme a szinkronicitás, amely kivezet minket az egocentrikus gondolkodásból és felismerteti velünk, hogy valójában milyen szorosan kapcsolódunk egymáshoz.

-Növeli az érzelmi intelligenciát: együttérzőbbekké válunk másokkal kapcsolatban és azt tapasztaljuk, hogy velünk szemben is toleránsabbá válik a környezetünk. 

-Optimalizálja az agyműködésünket. Növeli az agyi működés koherenciáját, harmonizálja a jobb és a bal agyfélteke működését. Neurobiológiai változásokat okoz az agyban, ami által emelkedik a tudatosságunk és megtemetődik a belső békénk. 

-Fiatalít: azaz késlelteti  sejtszinten az öregedési folyamatokat. A sok éve meditálók általában fizikailag is fiatalabbnak látszanak a koruknál.

-Megszabadít a függőségektől:ahogyan teremtődik a rendszeres meditálás által a testi-lelki-szellemi békénk, automatikusan eltűnnek az életünkből a pótszerek. Ezért minden függőség orvosi és egyéb kezelését felgyorsítja a rendszeres meditálás, használható önmagában, és társterápiaként egyéb módszerek mellett, a függőség természetétől és súlyosságától függően. 

 ⇒ Érzelmi sebeink gyógyítása egy speciális meditációval 

success-1093891_340.jpg

Facebook csoportunkhoz ITT tudsz csatlakozni! 

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatosutak.blog.hu/api/trackback/id/tr8914190947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása