Tarts velem a tudatosság útján!

Tarts velem a tudatosság útján!

Béke és Jólét a Földön - neurokausztikus meditációval

2018. augusztus 02. - Kurucsai Márta

Bolygószinten jelenleg egy válságon megyünk keresztül, ami mindannyiunkat érint.A médiából mintha csak erőszak öntene el minket,a  világ minden tájáról közvetített háborúk, ökológiai katasztrófák, negatív hírek formájában is...

Einstein azt tartotta erről a helyzetről, hogy  "civilizációnk fő problémája, hogy a technikai fejlődés messze meghaladja a spirituális fejlődésünket. Ahogy az emberiség a gyorsan növekvő technológiai haladás útjára lépett, automatikusan háttérbe szorultak a spirituális fejlődési irányok."

Azok a viselkedési modellek, amelyek évezredeken át segítettek minket az önfenntartásban,ma az emberiség globális válságát okozzák. Az emberek egykor szoros és egyértelmű természetközeli életet folytattak.Életüket többféle veszély fenyegette: vadállatok, a szomszéd törzsek esetleges támadása, betegségek, a szélsőséges  időjárási viszonyok...Azok éltek túl és maradtak fent, akik megfelelő agresszióval és ösztönnel rendelkeztek, Azok a tulajdonságok, természeti ösztönök,amelyek akkor a fennmaradáshoz szükségesek voltak, mára is velünk maradtak ugyan, viszont a technikai fejlődés magas szintje miatt már nincs rájuk szükségünk ahhoz, hogy ezek alapján a korábbi módon tartsuk fent magunkat. 

Azután elkezdtek a vallások a földön megjelenni, a "szeresd felebarátod mint önmagad" és hasonló spirituális növekedési minőségek, azzal a céllal, hogy új spirituális szintre emeljék az embert, elutasítva a korábban szükséges magasabb fokú agressziót és ösztönvezérelt életet. Annyira nem jártak nagy sikerrel, ezt láthatjuk, ha csak szétnézünk a környezetünkben és a világban...

Az elmúlt évszázadok során az emberiség elindult a tudományos  technológiai haladás útján, anélkül, hogy tisztában lett volna annak lehetőségeivel, hová vezethet ez az út  szellemi, spirituális növekedés nélkül. Ezzel gyakorlatilag csapdába került, mert az állati ösztönök, az agresszió, az erőszakos vonások az emberiség ellen fordultak.

Civilizációnk elpusztítja a természetet, mert nincs olyan mély lelki és erkölcsi alapja, amely szükséges a harmonikus élet megteremtéséhez és fenntartásához. Mintha elképzelni sem tudnánk egy olyan világot, ahol mindannyian a Föld bolygó természetes lakói lennénk. Hiányosak a spirituális alapjaink ahhoz, hogy megszabaduljunk az előítéleteinktől, a hitrendszereinktől, azoktól az energiamintázatainktól, amelyekre egykor szükségünk volt, ma már nem lenne...Ez pusztulásra ítél minket a bolygónkkal együtt. 

"Kétségtelen, hogy a világválság és az ehhez kapcsolódó szenvedések és megfosztások bizonyos mértékig kondicionálták az események veszélyes fejlődését, melynek során az elégedetlenség gyűlöletet teremt, és a gyűlölet új erőszakos cselekményekhez vezet , a forradalomtól egészen a  háborúig is, tehát a szenvedés és a gyűlölet  mindig új szenvedést és új gyűlöletet hoz létre. "
(Részlet Einstein londoni beszédéből a Menekültügyi Segítségnyújtási Bizottságban, 1933. október 3-án).

Van e- olyan út, ami a megoldás felé vezet? Igen van és most megmutatunk egyet. 

A gondolat anyag. Ha mindannyian kedvesség és szeretet energiákat küldenénk a többieknek, világunk, akár egyik napról a másikra gyökeresen képes lenne magasabb minőség felé változni. 

 Csak annyit kell tenned, hogy elkezded önmagaddal. Nagyon sokat követelünk másoktól, rokonainktól, barátoktól, ismerőseiktől és idegenektől, de valójában, hogy megváltoztassuk a világunkat, saját magunkkal kell kezdeni. Sokan közülünk úgy élnek, minta olyan emberek lennének, akik képtelenek a változásra, változtatásra.  Pedig ez  nem így van.  Amikor a béke és a jólét kívánságait küldjük bolygónk minden élőlényére, azzal képesek vagyunk változásokat okozni a világban. 

Hogyan használjuk ezt a meditációt?

Ez nem egy közönséges meditáció. Ennek a meditációs programnak a célja a bolygónk békéjének, harmóniájának és jólétének megteremtése minden élőlénynek elküldve. Ez alatt a meditáció alatt elküldöd a harmónia energiáját, ami által a jólétéhez és a lelki fejlődéshez segíted az egész világot. Ne kérj semmit cserébe, ez  legyen a te ajándékod.

Ha száz ember meditál, egy gyermek valahol mosolyogni fog. Ha ezer ember meditál, a konfliktusokat felváltja a megértés.   Ha tízezer ember küld meditáción keresztül pozitív energiákat, akkor a megszűnik valahol egy konfliktus vagy  háború. Ha egy millió ember ezt megteszi, sok ezer ember életét menti meg. Ha az emberiség egytizede kíván békét és jólétet bolygónknak béke uralkodik majd. 

 

Hogyan végezd a neurokatusztikus meditációt? 

Vegyél fel egy kényelmes testhelyzetet, lazulj el és csukd be a szemed. Képzelj magad elé egy boldog Földet, mosolygó, boldog emberekkel. Képeld el, hogy harmónia és béke uralkodik a világon. Küldd el ezt a víziót minden egyes ember számára a  világon. Ne kérj semmit cserébe, az egyetlen szándékon legyen egy boldog világ létrehozása. Minél többször csinálod, annál többet kapsz belőle vissza. 

Kérlek, oszd meg ezt a meditációt egy emberrel, holnap már mosolyogni fogsz. 

Kérlek oszd meg két emberrel, holnap már valami jó változás indul el számodra. 

Kérlek oszd meg ezt öt emberrel és megláthatod, hogy egyre több és szebb jobb dologgal találkozol majd. 

 

Feltételek: 

A meditációt TILOS használni a következő állapotokban, helyzetekben lévő embereknek: 

- Ha kisbabát vársz 

-Ha alkohlolt fogyasztottál

-Ha tudatmódosító gyógyszereket szedsz, pszichiátriai kezelés alatt állsz

-Ha járművet vezetsz

-Ha peacemakered van

-Ha epliepsziás vagy, vagy más rohamokkal járó állapotod van 

-Ha nagyon érzékeny vagy a fényre

 Fontos! Mielőtt hallgatni kezded, figyelj oda arra, hogy igyál előtte elég vizet, dehidratált állapotban rosszul lehetsz. Ha közben megszomjazol, jó, ha van kéznél víz, így tudsz inni közben is. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatosutak.blog.hu/api/trackback/id/tr3614157341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása