Tarts velem a tudatosság útján!

Tarts velem a tudatosság útján!

Játszmák az üzenőfalakon

Te melyiket használod?

2018. augusztus 06. - Kurucsai Márta

A social media jelentős platformot biztosít arra, hogy láttassuk magunkat. Többnyire olyannak, amilyennek szeretnénk, ha mások látnának minket. Lehetőségként használhatjuk arra, hogy valamilyen képet mutassunk magunkról, ami által ismerősöket, vásárlókat, rajongókat, párt találhatunk. Meg tudjuk mutatni, hogy milyen jól élünk, milyen szépek vagyunk...Levezethetjük frusztrációiknat, vásárolhatunk rajta keresztül és eladhatunk... 

Ugyanazokkal az emberekkel futhatunk itt össze, akikkel a plázákban is, akik mellettünk ülnek a buszon, egy munkahelyen dolgozunk... és ugyanazokat az energiaszerzési folyamatokat ismételgetjük itt is, mint az élet többi területén. Ezek pedig a játszmáink. 

Játszmáink minden esetben az energiaszerzésről szólnak és arról adnak tanúbizonyságot, hogy nem vagyunk kapcsolatban belső forrásunkkal, ez okozza a kényszert, hogy más módon szerezzünk energiát. Energiát másoktól legkönnyebben úgy vehetünk el, hogy figyelmüket valamilyen módon magunkra irányítjuk. Mert aki figyelmet kap, az energiát kap.

Nézzük, hogy csináljuk ezt a közösségi médiában?

A közületi platformok kommunikációiban is felfedezhetjük azokat az emberi játszmákat, amiket hétköznapjainkban játszunk. A legtöbben többfélét váltogatnak, bár mindig van egy hangsúlyosabb, jellemzőbb a többinél.

adult-beautiful-blur-935756_1.jpg

 A posztok tartalmát nagy vonalakban kategorizálva a következő profilok bontakoznak ki:

 -Az áldozat. Ő az akit megcsaltak, cserbenhagytak, kihasználtak. Tudatosan vagy tudattalanul ő az olvasók sajnálatára alapoz, így gondoskodni vágyó partnert tud ezzel magához húzni, aki energiát nyer abból, hogy őt sajnálja. Vannak ilyen párosok mind virtuálisan, mind a való életben is, de ezt ne nevezzük társ-vagy párkapcsolatnak, ugyanis, ha nincs miért sajnálni már, akkor nehéz ebből a sémából másikba váltani.Közösségi médiában azonban hatalmas elérések által óriási flashez lehet jutni. 

-A zárkózott: felismerhetetlen profilkép, zárt idővonal, tipikusan olyan posztokkal, ami kérdések feltevésére ösztönzi az olvasókat. Energiát ebből nyer, nagyon valószínű, hogy soha nem fog igazán megnyílni, és sosem lesz valódi, mély őszinteségre képes sem önmagával, sem másokkal szemben.

-Az ítélkező: ő az akinek mindenről van véleménye. (Vagy nem, akkor a meglévő véleményei promótálásához keres lehetőségeket, a legrosszabb esetben mindent erre használ fel).  A fala tele van környezetszennyezésről, (bár még életében nem szedett fel senki után szemetet) bántalmazott gyerekekről, (valós segítséget még egynek sem nyújtott) magára hagyott,  megkínzott állatok képeivel (ő még nem fogadott be egyet sem)...A lényeg: lássa mindenki az értékrendjét, hogy ő a JÓ. 

-Az agresszív: kioktat másokat , keményen ítélkezik kérdéseiben, válaszaiban egyaránt. Mércéje magas, és olyan áldozatokkal passzol össze, akiket majd miatta is sajnálni lehet a későbbiekben.

-A lázadó: mindennel kapcsolatban ellentmond, sokszor igaza van, de egy idő után mindenki elfárad tőle, aki rendszeresen olvassa.

-A főnök: mindig igaza van, ő az, aki nem hagy szó nélkül semmilyen bejegyzést,  mindig övé az utolsó szó, még akkor is odaír, ha már rég lezárták a többiek a témát. Szívesen alakítanak csoportot, amiben adminként a saját játszóterükön élhetik ki ambícióikat, a  hétköznapi életben általában mellőzöttek, sikertelenek.

-A mártír: ő az aki mindig mások miatt áldozódik be, látványosan kihasználtatja magát, de ő a sajnálatból nem kér, viszont sérelmezi, hogy nem kap vissza semmit, ám ha valaki megpróbálja a viszonzást, attól elzárkózik.

-A bölcs: a bejegyzésekre általában valami   betaláló kérdése van, nem sérti meg a másikat, finoman fogalmaz és saját magával kapcsolatban sosem kérdez, viszont képes önmaga példáját felhozni másoknak.

-A bolond: ami a szívén a száján. Nem foglalkozik az általa leírt spontán, tervezetlen kommentjei és posztjai saját magára vonatkozó hatásaival, nem veszi túl komolyan se magát se másokat. Kevesen nem veszik észre, sokan nem tudják kategóriába tenni, a többségben kivált valamilyen reakciót, vagy szeretik, vagy utálják, nem igazán tudnak mit kezdeni vele.

-Az ezoterikus: felvesz egy szerepet, (megtanulta, hogy kell viselkednie egy spirituális embernek), abból születnek a kommentjei, saját indítású posztja igen ritka, vagy sosem születik meg,  de csuklóból röpteti a betanult spirituális frázisokat a posztokra, például “ez neked tükröd”, “először légy tisztában önmagaddal”, “dolgozzál magadon” stb. Szívesen és sokszor idéz ismert ezoterikusoktól, mert így sokkal több lájkot gyűjthet be, mint esetlegesen saját írásaival. 

 

Mutasd meg mit posztolsz, megmondom milyen ember vagy!

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatosutak.blog.hu/api/trackback/id/tr3914164441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása