Tarts velem a tudatosság útján!

Tarts velem a tudatosság útján!

Alternatív megoldás alvászavarokra

Mi történik veled Epszilon állapotban?

2018. augusztus 13. - Kurucsai Márta

 earphones-headphones-music-7422.jpg

Társadalmi méretű jelenséggé nőtte ki magát az alváshiány. A legtöbb embernek általában 7-9 óra alvásra van szüksége van ahhoz, hogy elegendő energiával töltse fel magát a következő napon való egészséges helytálláshoz. Rohanó életvitelünk azonban sokszor nem engedi ezt meg. Van amikor úgy csúszunk át az egyéni pszichikai alváshatárainkon, hogy észre sem vesszük, csak egyszer rádöbbenünk, hogy hónapok, esetleg évek óta rossz alvók vagyunk: gyakran felébredünk éjjel, nem tudunk elaludni amikor szükségünk volna rá, szörnyűségeket álmodunk. 

A hosszú távú alvási nehézségek migrénhez, fejfájáshoz, elhízáshoz, ingerlékenységehez, dezorientáltsághoz, depresszióhoz, a baleseti hajlam megnövekedéséhez vezethetnek, hogy csak néhányat soroljak fel a következményekből.

 

Te mikor aludtál végig egy éjszakát utoljára úgy,hogy kipihenten ébredtél fel? 

 

Magyarországon nem túl régóta kezd teret kapni a neuroakusztikus és binaurális hang alapú zene terápiás jellegű felhasználása. Most az orosz Lenni Rossolovski által fejlesztett zenei anyagok egyikét mutatom be röviden. amely  nagyon komplex hatással bír a rossz alvók és a krónikus fizikai fájdalmakkal élő emberek számára.

Az epszilon meditáció, 1 Hz alatti tartományban alapuló hanghullámok alkalmazásával éri el a kívánt hatását. Szub-deltaként is hallhattunk már ezekről.

 

Mikor érdemes használni? 

-Krónikus fájdalmak esetén. 
-Memória javítására, fokozására.
-Ha alvási nehézségekkel küszködünk.
-Általános egészségi állapotunk javítására.


A hanganyaggal történő meditáció célja: a krónikus fájdalom eltávolítása és a általános testi teljesítmény javulása, az alvás minőségének helyreállítása.

 

Mi történik az agyadban az epszilon állapotban? 

Ez a tartomány olyan mély, hogy direkt nagyon nehéz elérni.Jógik, buddhista szerzetesek és egyéb meditációs technikákban gyakorlott emberek jól ismerik ezt az állapotot. Amikor használod ezt a zenét, azt tapasztalod, hogy megváltozik a egész energetikai állapotod, jelentős mértékben csökken a stressz és a szorongó állapotod, vagy teljesen el is múlik. Ugyanezt tapasztalod a krónikus fájdalmaid észleléseiben is. 

 

Hogyan használd? 

Vegyél fel egy számodra kényelmes testhelyzetet, amiben el tudsz helyezkedni. Figyelj a légzésed természetes ritmusára. Egy átlagos ember 8 perc alatt tud megfelelően ellazulni így. Ne legyen rajtad semmi olyan ruhadarab, ami szorít. Figyelj oda arra, hogy ne legyél dehidratált, igyál a hallgatás megkezdése előtt elég vizet.A biztonság kedvéért készíts oda egy pohárral, ha megszomjazol közben.

Ezt  a programot kizárólag fejhallgatóval hallgasd! 

Mikor hallgasd? 

Bármikor meghallgathatod a legnagyobb hatást azonban esti órákban, vagy közvetlenül lefekvés előtt fejti ki. 

Kinek nem szabad? 

Ha pacemakered van, epilepsziás vagy, vagy bármilyen rohamokkal járó betegséged van. Tilos ha babát vársz és ha még nem vagy 16 éves. 

 

"2014/10/20 00:09
Elena: Sokáig  nem tudtam aludni,az álmaimra nagyon érzékeny voltam,  többször felébredtem éjjel ... Néha gyógynövényes tablettákat vettem az éjszakára, hogy elaludjanak. Ezt a meditációt körülbelül egy hónapig hallgattam amikor csak lehetséges volt, ágyban. Nagyon hálás vagyok ezért a csodálatos meditációért Most gond nélkül el tudok aludni, még ha nem is hallgatom a meditációt, az alvás nyugodt és mély, és elfelejtettem a tabletták létezését.))))"

 

A Epszilon meditációt ITT tudod letölteni, ha segítségre van szükséged vedd fel velem a kapcsolatot.

Facebook csoportunkhoz ezen a linken tudsz csatlakozni:Márti meditációs csoportja

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatosutak.blog.hu/api/trackback/id/tr114178067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása